Wednesday, March 26, 2008

Biblioteca - o oglinda a sufletului

Biblioteca este un loc in care ar trebui ca majoritatea oamenilor, nu doar a elevilor, sa petreaca cel putin cate 3 ore pe saptamana. Ea face parte din noi deoarece cartiile care sunt in aceea biblioteca sunt sentimente traite de oameni si de majoritatea dintre noi.
Spre exemplu sentimentul de iubire care sigur l-am trait fiecare dintre noi, nu se refera doar la acel sentiment de dragoste fata de sexul opus ci si de acel sentiment de iubire fata de parinti, frati, prieteni etc.
Aceste carti ne ajuta sa ne cunoastem mai bine, sa cunoastem psihologia umana, sa ne dezvoltam relatiile dintre noi oamenii, oglindandu-ne sufletul nostru.
Cartiile sunt totodata si o poarta care ne conduce spre o lume a imaginatiei, o lume diferita de cea a noastra si ne ajuta sa scapam de aceasta monotonie care ne-o impune viata de zi cu zi, fie ca vrem fie ca nu.
Ele ne ajuta sa ne dezvoltam imaginatia creatoare , ne ajuta sa ne imaginam cum ar fi o lume in care ar exista zane, spiridusi, elfi, creaturi care au disparut sau, de ce nu, care isi fac aparitia acum ; intr-un cuvant « magie ».
Cartiile sunt ceva cu totul aparte, ele oferindu-ne o excursie intr-o alta lume, intr-o lume in care o vizitam doar noi, o excursi gratuita si in care putem merge de cate ori ne dorim.
Deci, merita sa citesti o carte !!!

Adriana Molnar

0 Comments:

Post a Comment

<< Home